Livsrum, Næstved

Med projektet ønskede bygherren bl.a. at udvikle og promovere dansk arkitektur og engagere yngre danske arkitekter i udformningen af ”de nye livsrum”, som projektet hedder.

Kunde:

Kræftens Bekæmpelse

Tidsrum:

4.6. 2012 - 29.3. 2013

Sted:

Ringstedgade 71-73, 4700 Næstved

Omfang:

14.500.000 kr.

Kontraktform:

Totalentreprise

Region Øst Renovering: Hoffmann har bygget Livsrum for Kræftens Bekæmpelse i Næstved

Med projektet ønskede bygherren bl.a. at udvikle og promovere dansk arkitektur og engagere yngre danske arkitekter i udformningen af ”de nye livsrum”, som projektet hedder.

Byggeriet er det første af i alt 7 Livsrum byggerier rundt om i Danmark. Hoffmann har stået for opførelse af Livsrummet i Næstved. Sammen med arkitektfirmaet EFFEKT og Ingeniørfirmaet Lyngkilde har Hoffmann vundet sagen i et omvendt totalentreprisetilbud.

Huset, som består af 7 sammenbyggede huse, er på 740 m2 og ligger på en 1.360 m2 stor grund i Ringstedgade i Næstved. Ringstedgade er Næstveds mest trafikerede vej og dette er der taget særligt hensyn til i projektet, bl.a. med særlige glas i vinduerne.

Arkitekturen stiller særlige krav til tag- og facadebeklædning, som skulle være samme materiale. Indvendigt er der loft til kip i alle vigtige rum og gange. En særlig detalje er 2 indbyggede reolvægge, som er lavet på Hoffmanns snedkerværksted i Næstved og efterfølgende monteret på pladsen.

Ydervæggene er udført med lette træelementer produceret på Hoffmanns værksted i Næstved og monteret på pladsen. Alt tømrer- og snedkerarbejde er udført med egne håndværkere.

Om Projekt Livsrum

Kræftens Bekæmpelse og Realdania bygger sammen syv nye kræftrådgivninger. De nye Livsrum bliver bygget nær hospitalernes kræftafdelinger, så det bliver nemt for kræftpatienter og pårørende at kigge forbi.
Projektet kaldes Livsrum, da ambitionen er at skabe huse, der inviterer indenfor og giver plads til livet. Nøgleordene er tryghed, hjemlighed, åbenhed og nærvær.
Kræftrådgivningen skal være det naturlige mødested for mennesker ramt af kræft. Der skal være en bred vifte af tilbud og aktiviteter, der udvikles i dialog med brugerne.

Aktiviteterne og livet i det åbne rum kan bidrage til kvalitet i rådgivningssamtalen. Nogle mennesker har lettere ved at tale om meget alvorlige ting i en ikke alvorlig ramme, hvor der er plads til glæde, sorg og fortvivlelse på samme tid.

Læs mere her
Livsrum Næstved

Vil du vide mere?

Peter Bonde Rasmussen

Konstitueret regionsdirektør i Hoffmann Next Generation

M: + 45 6012 9250

[email protected]