Novozymes

Med projektet ønskede bygherren en ny og bedre isoleret facade, det gamle stål bag klimaskærmen var nedslidt, og skulle skiftes flere steder.

Kunde:

Novozynes A/S

Tidsrum:

Februar - november 2013

Sted:

Hillerødgade 42, 2200 København N

Omfang:

16.050.000 kr.

Kontraktform:

Totalentreprise

Region Øst Renovering: Hoffmann har renoveret og energioptimeret facader på Novozymes fabriksbygning.

Med projektet ønskede bygherren en ny og bedre isoleret facade, det gamle stål bag klimaskærmen var nedslidt, og skulle skiftes flere steder.

Bygningen, der er opført i 1935, er designet af Arne Jacobsen, hvilket har gjort, at bygningen er delvist fredet, så facadeudtrykket skal bevares. Facaderne var af lette Curtain Walls, bestående af lysegrå, ovnlakerede sandwichpaneler, der er isolerede med mineraluld. Udtrykket er rendyrket modernistisk og stringent, helt i overensstemmelse med Jacobsens teser.

Hoffmann har i alt renoveret 3.000 m2 facade, hvor der grundet fredningen er anvendt Arne Jacobsen originale facadeplader de steder, bygningen er synlig fra vejen. Øvrige steder er der anvendt Rock Panel i samme farve. Porte og vinduer er ligeledes skiftet.

Konstruktionen blev også optimeret ved, at vi fik en udluftet konstruktion, der vil beskytte det stålskellet, som bærer hele facaden. Det gjorde, at bygningen blev påforet med 30 mm vindspærre i form af en trykfast isolering

Novozymes Referenceblad

Vil du vide mere?

John Mathson Hansen

Regionsdirektør i Hoffmann Teknik

M: + 45 6012 0000

[email protected]