Den Blå Planet, Kastrup

Region Teknik: Hoffmann A/S forestår alle installationsarbejderne i byggeriet af Den Blå Planet, det nye Danmarks Akvarium.

Kunde:

Bygningsfonden Den Blå Planet

Tidsrum:

2011 - efterår 2012

Sted:

Udsigtshøjen ved Kastrup Havn, 2770 Kastrup

Omfang:

Alle installationsarbejderne i byggeriet af Den Blå Planet 630.000.000 kr. (Samlet anlægssum, 2006 priser) Installationsarbejder i ca. 10.000 m2 byggeri

Test billedtekst

Region Teknik: Hoffmann A/S forestår alle installationsarbejderne i byggeriet af Den Blå Planet, det nye Danmarks Akvarium.

København, den 22 november 2010

Pressemeddelelse

Hoffmann A/S skal forestå alle installationsarbejderne i byggeriet af Den Blå Planet – det nye Danmarks Akvarium.

Valget af entreprenører til at forestå installationsarbejderne i byggeriet af Den Blå Planet – det nye Danmarks Akvarium i Tårnby – er nu faldet på plads og dermed er samtlige storentreprenører til byggeriet valgt.

Ved licitationen på de enkelte storentrepriser afgav Hoffmann A/S det økonomisk mest fordelagtige tilbud på den storentreprise, der omfatter samtlige installationsarbejder i det næsten 10.000 m2 store byggeri, som bliver et af Nordeuropas største og mest moderne akvarier.

På det grundlag er der i dag indgået en kontrakt med Hoffmann A/S på over 45 mio. kr. excl. moms. Brøndum A/S bistår Hoffmann A/S med VVS- og ventilationsarbejderne i Den Blå Planet.

Installationsarbejderne vil blive påbegyndt først i det nye år 2011 og vil blive afsluttet i efteråret 2012, hvor Den Blå Planet forventes at stå færdig ved årsskiftet 2012/13 og indvies i foråret 2013.

Vi glæder os meget til at gå i gang med opgaven med at etablere denne spændende og meget flotte bygning. Det er et krævende projekt, som stiller store krav til samarbejdsevnerne hos både Brøndums og vores dygtige medarbejdere. Vi tager os af både el, vvs, cts og ventilationsinstallationerne, som vi etablerer efter de mest moderne og fremtidssikrede principper. Vi er stolte over at vinde licitationen, og ser frem til at gå i gang med arbejdet.

John Mathson Hansen, Regionsdirektør, Hoffmann A/S

Formanden for Bygningsfonden Den Blå Planet, Bent Frank konstaterer:

Med Hoffmanns moderne samarbejdsprocesser og løbende evaluering, ser vi frem til et godt og ”løsningsorienteret” samarbejde med alle involverede parter.

”Bygningsfonden ser frem til samarbejdet med Hoffmann A/S der med Brøndum A/S som vvs- og ventilationsentreprenør afgav det økonomisk mest fordelagtige tilbud på storentreprisen vedrørende installationerne. Der skal professionalisme og akkuratesse til at gennemføre entreprisen, som kræver tæt koordination med det australske firma ATT (Advanced Aquarium Technologies), der leverer den samlede akvarieteknik. Med denne kontrakt har Bygningsfonden Den Blå Planet indgået samtlige storentreprisekontrakter og jeg konstaterer med tilfredshed, at summen af kontrakterne ligger inden for det oprindelige budget. Det fortjener totalrådgiveren 3XN bistået af bl.a. Moe & Brødsgaard A/S samt bygherrerådgiverne PLH Arkitekter A/S og Cowi A/S stor ros for.”

Bent Frank, Formanden for Bygningsfonden Den Blå Planet

Den Blå Planet, der skal rumme det nye Danmarks Akvarium, er tegnet af arkitektfirmaet 3XN, der også er totalrådgiver på projektet. Moe & Brødsgaard A/S er ingeniører på projektet, og de øvrige projekterende rådgivere er HJ Landskab A/S, Kvorning Design og Kommunikation, Gade og Mortensen Akustik A/S, Davis Langdon Kalkulation og Advanced Aquarium Technologies.

Anlægsbudgettet er på 630 mio. kr. i 2006-priser, og bidragyderne bag Den Blå Planet er Realdania, Knud Højgaards Fond, Tårnby Kommune samt Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

Yderligere oplysninger

Bent Frank, formand for Bygningsfonden Den Blå Planet, telefon 21 69 95 93

John Mathson Hansen, regionsdirektør ,Hoffmann A/S, telefon 60 12 93 87

Vil du vide mere?

John Mathson Hansen

Regionsdirektør i Hoffmann Teknik

M: + 45 6012 0000

[email protected]